• Meny
  • Sök
  • Kontomeny

Morotskladdkaka

54 röster
40 m
6-8 bitar
Morotskladdkaka_01
Foto: Camilla Hamid

"En kladdkaka som smakar precis som morotskaka, med cream cheese frosting och allt. En riktig drömkladdkaka!" /Camilla Hamid

40 m
6-8 bitar

Du behöver

Morotskladdkaka

  • 2 morötter (medelstora)
  • 200 g smör
  • 2,5 dl strösocker
  • 1 tsk malen kanel
  • 0,5 tsk malen kardemumma
  • 2 krm malen ingefära
  • 4 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 0,5 dl farinsocker

Cream cheese frosting

  • 300 g färskost
  • 100 g smör (mjukt och rumstempererat)
  • 1,5 dl florsocker
  • färsk mynta (att dekorera med)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
  2. Skala och riv morötterna fint.
  3. Smält smöret i en kastrull. Låt svalna.
  4. I en bunke blandar du försiktigt ihop rivna morötter, smör, strösocker, kanel, kardemumma, ingefära, ägg, vetemjöl och farinsocker bara precis tills det går ihop till en jämn smet.
  5. Fodra en form som är 20 cm i diameter med bakplåtspapper.
  6. Häll smeten i formen.
  7. Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i ca 25 minuter.
  8. Låt kladdkakan svalna helt och hållet i kylskåpet (helst över natten eller minst 4 timmar) innan du dekorerar med cream cheese frosting och serverar.
  9. Frostingen gör du enkelt genom att vispa ihop smör och färskost till en krämig smet med elvisp.
  10. Tillsätt florsocker och vänd försiktigt ihop till en jämn frosting med slickepott.
  11. Lägg frostingen i en spritspåse och dekorera din kladdkaka eller bre ut den på kladdkakan. Dekorera med färsk mynta.
1 april 2020