Morotskladdkaka
Morotskladdkaka
13 ingredienser
40 m
"En kladdkaka som smakar precis som morotskaka, med cream cheese frosting och allt. En riktig drömkladdkaka!" /Camilla Hamid
Ingredienser
Morotskladdkaka
- 2 morötter (medelstora)
- 200 g smör
- 2,5 dl strösocker
- 1 tsk malen kanel
- 0,5 tsk malen kardemumma
- 2 krm malen ingefära
- 4 ägg
- 3 dl vetemjöl
- 0,5 dl farinsocker
Cream cheese frosting
- 300 g färskost
- 100 g smör (mjukt och rumstempererat)
- 1,5 dl florsocker
- färsk mynta (att dekorera med)
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
- Skala och riv morötterna fint.
- Smält smöret i en kastrull. Låt svalna.
- I en bunke blandar du försiktigt ihop rivna morötter, smör, strösocker, kanel, kardemumma, ingefära, ägg, vetemjöl och farinsocker bara precis tills det går ihop till en jämn smet.
- Fodra en form som är 20 cm i diameter med bakplåtspapper.
- Häll smeten i formen.
- Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i ca 25 minuter.
- Låt kladdkakan svalna helt och hållet i kylskåpet (helst över natten eller minst 4 timmar) innan du dekorerar med cream cheese frosting och serverar.
- Frostingen gör du enkelt genom att vispa ihop smör och färskost till en krämig smet med elvisp.
- Tillsätt florsocker och vänd försiktigt ihop till en jämn frosting med slickepott.
- Lägg frostingen i en spritspåse och dekorera din kladdkaka eller bre ut den på kladdkakan. Dekorera med färsk mynta.