Morotskaka på ett nytt sätt

Morotskaka på ett nytt sätt
Foto: Stephanie Bjelkstam
Leila Lindholm
Leila Lindholm

Morotskaka på ett nytt sätt

16 ingredienser

1,5 h

Leilas klassiska recept på morotskaka är otroligt populärt. Här bjuder hon på en variant på det, med rödbetor och kokosolja i.

Se Leila Lindholm laga receptet

logo

Ingredienser

Håll skärmen tänd

Morots- och rödbetskaka

  • 3 ägg (ekologiska)
  • 2 dl rörsocker
  • 0,5 krm vaniljpulver
  • 1 tsk malen ingefära
  • 2 tsk malen kanel
  • 1 tsk kardemumma, färskmald
  • 2 msk vallmofrö
  • 0,5 krm salt
  • 3 dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 dl kokosolja
  • 4,5 dl rödbetor och morötter

Cream Cheese Frosting

  • 2 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 limefrukt, skal av hela och saft från halva
  • 100 g färskost

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Sätt ugnen på 150 grader, varmluft.
  2. Vispa ägg och råsocker vitt och pösigt.
  3. Blanda alla torra ingredienser och vänd ner dem i äggsmeten.
  4. Tillsätt kokosolja och rårivna rödbetor och morötter.
  5. Fyll smeten i en smord och bröad kakform.
  6. Grädda i mitten av ugnen i cirka 50 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig. Låt kakan svalna helt.
  7. Vispa alla ingredienser till frostingen och bred över kakan innan servering.