Morotskaka i långpanna

Morotskaka i långpanna Dansukker NY
Foto: Köket.se

Morotskaka i långpanna

15 ingredienser

1h 30 min

Favoriten morotskaka går hem hos alla - baka den i långpanna så blir det ännu enklare och räcker till många.

Dansukker - det enda svenska strösockret.
DanSukker strösocker vit bakgrund

Dansukker - det enda svenska strösockret.

Dansukker kommer från svenska sockerbetor, odlade på skånska åkrar.

Läs mer

Ingredienser

  • 300 g morot
  • 1 dl Dansukker Brun Farin Strö
  • 6 dl vetemjöl
  • 5 dl Dansukker Strösocker
  • 1 msk bakpulver
  • 1 msk vaniljpulver
  • 1 msk malen kanel
  • 2 tsk malen ingefära
  • 4 ägg
  • 2,5 dl neutral olja
  • 140 g krossad ananas (liten burk)

Frosting

  • 400 g färskost
  • 4 dl Dansukker Florsocker
  • 1 limefrukt, juicen av

Topping

  • valnötter, hackade

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Kläd en långpanna med bakplåtspapper.
  3. Riv morötterna fint och blanda med äggen, oljan och ananassen i en bunke.
  4. Blanda de torra ingredienserna i en annan bunke. Blanda sedan ihop med morotsblandningen tills du har en jämn smet.
  5. Häll upp smeten i långpannan och grädda i mitten av ugnen i 40-45 minuter, eller tills kakan är färdiggräddad. Låt kakan svalna helt innan du brer på frostingen.

Frosting

  1. Sikta ner florsockret i en bunke och vispa ihop tillsammans med färskosten och limejuicen med en elvisp tills du har en jämn frosting.
  2. Bre på frostingen på morotskakan och strö över lite hackade valnötter (valfritt). Skär i bitar och njut!
TIPS!
Fler tips!
Mjuk citronkaka med syrlig glasyr Dansukker

Fler tips!

Här hittar du fler ljuvliga baktips från Dansukker

Läs mer