Dansukker kommer från svenska sockerbetor, odlade på skånska åkrar.
Läs mer
Ingredienser
300 g morot
1 dl Dansukker Brun Farin Strö
6 dl vetemjöl
5 dl Dansukker Strösocker
1 msk bakpulver
1 msk vaniljpulver
1 msk malen kanel
2 tsk malen ingefära
4 ägg
2,5 dl neutral olja
140 g krossad ananas (liten burk)
Frosting
400 g färskost
4 dl Dansukker Florsocker
1 limefrukt, juicen av
Topping
valnötter, hackade
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader.
Kläd en långpanna med bakplåtspapper.
Riv morötterna fint och blanda med äggen, oljan och ananassen i en bunke.
Blanda de torra ingredienserna i en annan bunke. Blanda sedan ihop med morotsblandningen tills du har en jämn smet.
Häll upp smeten i långpannan och grädda i mitten av ugnen i 40-45 minuter, eller tills kakan är färdiggräddad. Låt kakan svalna helt innan du brer på frostingen.
Frosting
Sikta ner florsockret i en bunke och vispa ihop tillsammans med färskosten och limejuicen med en elvisp tills du har en jämn frosting.
Bre på frostingen på morotskakan och strö över lite hackade valnötter (valfritt). Skär i bitar och njut!