Morotsblondie
Morotsblondie
16 ingredienser
45 min
En ljuvlig mjuk kaka som blir extra saftig och god med morot i smeten.
Ingredienser
- 200 g smör
- 1 dl strösocker
- 1,5 dl farinsocker
- 1 ägg
- 1 äggula
- 2 dl morot, rivna
- 4 dl vetemjöl
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk malen kanel
- 0,5 tsk malen kardemumma
Frosting
- 50 g smör, rumstempererat
- 250 g färskost
- 2,5 dl florsocker
- 2 tsk vaniljsocker
- malen kanel (efter smak)
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält smöret och blanda med strösocker och farinsocker i en skål. Tillsätt ägg och äggula och fortsätt blanda. Rör ner morötterna.
- Sikta ner vetemjöl, vaniljsocker, bakpulver, kanel och kardemumma och rör om försiktigt tills allt blandats samman.
- Täck en fyrkantig form (20 x 20 cm) med bakplåtspapper och ha i smeten. Grädda i ugnen i ca 25 minuter. Låt kakan svalna.
- Vispa smör och färskost fluffigt med elvisp. Vispa ner florsocker och vaniljsocker.
- Bred frostingen över kakan och låt stå övertäckt i kylen så att frostingen stelnar. Pudra på kanel och servera!