Morots- och pumpakaka med brynt smörfrosting

Morots- och pumpakaka med brynt smörfrosting
Foto: TV4

Morots- och pumpakaka med brynt smörfrosting

Av: Frida Bornholt

Från: Hela Sverige bakar

16 ingredienser

1 h

Saftig kaka på morot och pumpa i miniformat med en helt fantastiskt god frosting på brynt smör.

Ingredienser

Kaka

  • 100 g pumpapuré
  • 1 morot, riven
  • 225 g strösocker [2,5 dl]
  • 150 g matolja
  • 1 ägg, stort
  • 0,5 msk vitvinsvinäger
  • 180 g vetemjöl [3 dl]
  • 0,25 tsk salt
  • 0,5 tsk bikarbonat
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk malen kanel
  • 50 g valnötter, hackade

Brynt smörfrosting

  • 200 g smör
  • 2 dl florsocker
  • 300 g färskost, kylskåpskall
  • 1 tsk vaniljpulver, eller vaniljpasta

Gör så här

Morots- och pumpakaka

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Ta fram en silikonform med avlånga formar, eller baka i en form som är 20x20 cm och skär ut rektangulära former efter gräddning.
  2. Blanda pumpa och riven morot. Rör ner socker, olja, vinäger och ägg.
  3. Blanda alla torra ingredienser inklusive dom hackade valnötterna och vänd ner i de blöta. Fördela smeten i formarna och baka i ca 10 minuter. Om du bakar i en stor form så tar det ca 20 minuter.

Brynt smörfrosting

  1. Bryn smöret och låt det sedan stå i kylen tills det är fast igen.
  2. Vispa smöret i ca 5 minuter tills det blir vitt och fluffigt. Tillsätt florsocker och vispa i någon minut till.
  3. Tillsätt färskost och vanilj och vispa tills allt är blandat och du har en fast frosting.
  4. Spritsa på kakorna med en honorétyll.