Morots- och pumpakaka med brynt smörfrosting

Foto: TV4
Morots- och pumpakaka med brynt smörfrosting
16 ingredienser
1 h
Saftig kaka på morot och pumpa i miniformat med en helt fantastiskt god frosting på brynt smör.
Ingredienser
Kaka
- 100 g pumpapuré
- 1 morot, riven
- 225 g strösocker [2,5 dl]
- 150 g matolja
- 1 ägg, stort
- 0,5 msk vitvinsvinäger
- 180 g vetemjöl [3 dl]
- 0,25 tsk salt
- 0,5 tsk bikarbonat
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 tsk malen kanel
- 50 g valnötter, hackade
Brynt smörfrosting
- 200 g smör
- 2 dl florsocker
- 300 g färskost, kylskåpskall
- 1 tsk vaniljpulver, eller vaniljpasta
Gör så här
Morots- och pumpakaka
- Sätt ugnen på 175 grader. Ta fram en silikonform med avlånga formar, eller baka i en form som är 20x20 cm och skär ut rektangulära former efter gräddning.
- Blanda pumpa och riven morot. Rör ner socker, olja, vinäger och ägg.
- Blanda alla torra ingredienser inklusive dom hackade valnötterna och vänd ner i de blöta. Fördela smeten i formarna och baka i ca 10 minuter. Om du bakar i en stor form så tar det ca 20 minuter.
Brynt smörfrosting
- Bryn smöret och låt det sedan stå i kylen tills det är fast igen.
- Vispa smöret i ca 5 minuter tills det blir vitt och fluffigt. Tillsätt florsocker och vispa i någon minut till.
- Tillsätt färskost och vanilj och vispa tills allt är blandat och du har en fast frosting.
- Spritsa på kakorna med en honorétyll.