Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Hälsa
Plus
Kurser
Sök
visa meny för konto
Mormors potatistårta
Foto: TV4
Mormors potatistårta
5
Spara
Av:
Köket.se
6
ingredienser
Söndagsefterrätt hos mormor.
Ingredienser
200 g smör, mjukt
200 g potatis, kokt kall, riven
200 g vetemjöl - ca 3 1/2 dl
Fyllning:
äppelmos eller hallonsylt
Garnering:
2 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Sätt ugnen på 225°. Blanda smör och potatis väl. Tillsätt mjölet och arbeta degen smidig på lätt mjölat underlag.
Dela degen i 3 – 4 bitar och kavla ut till runda bottnar. Lägg dem på plåt med bakpapper.
Grädda bottnarna guldbruna mitt i ugnen 15- 20 min. Låt dem kallna.
Lägg ihop bottnarna med mos eller sylt emellan. Vispa grädden med vaniljsockret och spritsa i fint mönster över tårtan.
Skapa anteckning
Dela
Skriv ut