Klassisk kaka i hemgjord version som garanterat kommer imponera på fikagästerna.
Ingredienser
Kakdeg
180 g vetemjöl [3 dl]
30 g florsocker [0,5 dl]
2 tsk vaniljsocker
125 g smör
1 msk vatten
12 g kakao [2 msk]
Fyllning
100 g mjölkchoklad
100 g choklad- och hasselnötskräm (av Nutellayp)
Gör så här
Lägg alla ingredienser utom vatten och kakao i en matberedare.
Mixa till deg. Dela degen i två, tillsätt kakao och vatten till den ena degen.
Plasta in de olika degarna, låt vila i kylen minst 30 minuter.
Sätt ugnen på 175 grader.
Kavla ut degen med choklad på lätt mjölat underlag. Stansa ut i önskad form. Lägg på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda ca 10 minuter.
Kavla ut den ljusa degen och stansa ut i samma form som chokladdegen. Ta också ut ett litet hål i mitten och baka dem på samma sätt som de mörka kakorna.
Smält chokladen och rör samman med choklad- och hasselnötskrämen. Spritsa i mitten på varje mörk kaka och tryck på det ljusa som ett lock.