Pasta med ärtpesto och bacon
Pasta med ärtpesto och bacon
9 ingredienser
30 min
Snabblagad pasta med ärtpesto, mozzarella och knaperstekt bacon. Recept från boken Monikas vardagsmat
Ingredienser
- 400-500 g pasta
- 2 förp frysta ärtor (à 200 g)
- 2-3 klyftor vitlök
- ca 1 dl olivolja
- 1 morot
- 140 g bacon
- 1 dl parmesanost, färskriven
- 2 mozzarellaostar (à 125 g)
- 100 g babyspenat
Gör så här
- Koka pastan enligt anvisning på paketet.
- Koka gröna ärtor enligt anvisning på paketet.
- Mixa 3 dl av ärterna med vitlöken och tillsätt olivoljan lite i taget till lagom konsistens.
- Skala och skär moroten i tunna stavar. Koka i 2 minuter.
- Stek baconskivorna knapriga och låt dem rinna av på hushållspapper.
- Häll av pastan och blanda den med ärtpesto i en stor skål.
- Tillsätt de resterande hela ärterna, morotsstavarna, den rivna parmesanosten och mozzarellan riven i bitar.
- Vänd ner babyspenat.
- Dela de knapriga baconskivorna lätt och strö dem över pastan. Servera!