Ugnsbakad kassler med päron
Ugnsbakad kassler med päron
16 ingredienser
Serveras med senapssås och palsternacksmos. Här möts salt, sött och saftigt - riktigt gott!
Ingredienser
Ugnsbakad kassler
- 600 g kassler, i bit
- 2 päron, saftiga
- 25 g smör
Senapssås
- 2 dl crème fraîche
- 2-3 msk färsk bladpersilja, hackad
- 1-2 msk dijonsenap
- svartpeppar, nymalen
Palsternacksmos
- 400 g palsternacka
- 400 g mjölig potatis (eller mandelpotatis)
- 50 g smör
- 1 dl mjölk
- flingsalt
- svartpeppar, nymalen
Till servering
- 1 broccoli, stor
- olivolja
- flingsalt
Gör så här
Ugnsbakad kassler
- Skär päronen i fjärdedelar, kärna ur och lägg i en stekpanna (som tål att sättas in i ugn) eller smord ugnsfast form tillsammans med skivor av kasslern.
- Smält smöret och häll på det.
- Ställ in i ugnen på 225° i ca 10 minuter.
- Sänk sedan värmen till 200°.
Senapssås
- Blanda samman alla ingredienser till såsen och häll över kotletter och päron.
- Stek ytterligare 10 minuter på 200°.
Palsternacksmos
- Skala potatis och palsternackor.
- Dela i bitar och koka mjuka i ca 15 minuter.
- Mosa med potatisstöt eller visp tillsammans med smör och mjölk till ett lent mos.
- Smaka av med flingsalt och nymalen svartpeppar.
- Dela broccolin i buketter.
- Koka i lättsaltat vatten ca 5 minuter.
- Häll av och droppa över lite olivolja och flingsalt.
- Servera kasslern med moset och broccolibuketterna.