Spagetti pomodoro
Spagetti pomodoro
13 ingredienser
En underbart god och lättlagad tomatsås. Hemligheten är den lilla gnuttan socker! /Monika Ahlberg
Ingredienser
- 500 g spagetti (gärna fullkorn)
Tomatsås
- 3 klyftor vitlök
- 6-8 kvisttomater
- 1 msk smör
- 1 tsk strösocker (eller 1 msk flytande honung)
- 1 kruka färsk oregano
- 1 tsk vit balsamvinäger
- flingsalt
- svartpeppar, nymalen (efter smak)
Till servering
- 2 mozzarellaostar
- 0,5 kruka färsk basilika
- parmesanost, fint riven
- 1 förp toskansk sallad
Gör så här
- Finhacka vitlöken och grovhacka tomaterna.
- Hetta upp smör i en kastrull och fräs vitlöken mjuk på inte alltför hög värme, den får inte ta färg!
- Tillsätt sockret och rör om.
- Blanda ner tomater och bladen från oreganon.
- Koka ihop i ca 5 minuter.
- Smaka av med vinäger, flingsalt och nymalen svartpeppar.
- Koka pastan enligt anvisning.
- Häll av och lägg upp i en skål.
- Häll över tomatsåsen och rör om.
- Riv över mozzarellan och toppa med fint riven parmesanost och basilikablad.
- Servera med salladen.