Ullas senap

Ullas senap
Foto: Tina Kindblom/TV4
Monika Ahlberg
Monika Ahlberg

Ullas senap

2

6 ingredienser

16h 25 min

Ulla min goda vän från tiden på Rosendal har bidragit med denna senap som faktiskt var en storsäljare när det begav sig, vi gjorde tonvis!

Ingredienser

  • 100 g gula senapsfrön, gärna Lis-Ellas ekologiska
  • 100 g bruna senapsfrön, gärna Lis-Ellas ekologiska
  • 2,5 dl vinättika
  • 3 dl strösocker
  • salt
  • 2 tsk malen nejlika

Gör så här

  1. Blanda samman senapsfrö och vinättika. Låt svälla 2 dagar.
  2. Mixa hälften av senapsfröna till en slät massa och låt resten vara hela. Ös upp allt i en kastrull. Tillsätt sockret och värm sakta under omrörning tills sockret smält, cirka 15 minuter. Känns den för tjock så tillsätt en skvätt vinättika.
  3. Smaka av med salt och malen kryddnejlika. Ös upp på väl rengjorda burkar och förslut.