Sweet chilinudlar med rostbiff

Sweet chilinudlar med rostbiff
Foto: Jonny Lindh

Den här rätten var den enda som jag och min syster Lisa aldrig bytte ut på menyn under alla de år som vi hade The Cookbook Café. Den var både gästernas och vår favoriträtt. Jag åt den minst en gång i veckan i åtta år. Det ni! Receptet kommer från boken Monica Eisenmans asiatiska nudlar och smårätter.

Se fler recept från

Monica Eisenmans asiatiska nudlar och smårätter


16 augusti 2011
4

Du behöver

  • 250 g breda risnudlar
  • 200 g skivad grillad rostbiff
  • 2 st avokador
  • 12 st körsbärstomater
  • 8 st rädisor
  • 0,5 st rödlök
  • 250 g hackad blandad sallad

Sås

  • 2 dl crème fraiche
  • 2 dl sweet chilisås
  • Salt, efter smak

Gör så här

  1. Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. Skölj dem i kallt vatten.
  3. Blanda crème fraiche och sweet chilisås.
  4. Salta efter smak.
  5. Skär rostbiffen i strimlor.
  6. Dela avokadofrukterna, ta bort kärnorna, gröp ur fruktköttet och skär det i skivor.
  7. Halvera körsbärstomaterna och skiva rädisorna.
  8. Skär rödlöken i tunna skivor.
  9. Blanda såsen med nudlarna.
  10. Fördela salladen och sedan nudlarna i skålar.
  11. Toppa med rostbiff, avokado, tomat, rädisor och rödlök.
Kommentera receptet
hosterbjudande

Fler goda recept