Mongolisk panna med nötkött

Mongolisk panna med nötkött
Foto: Tv4
Donal Skehan profilbild
Donal Skehan profilbild

Mongolisk panna med nötkött

14 ingredienser

20 m

Här kommer en familjefavorit från den kinesiska takeawayen, men rätten blir ju så mycket bättre när du gör den själv! Bäst av allt är att det både går snabbt och smidigt så middagen kan stå klar inom 30 minuter. Varje portion innehåller 481 kcal.

Receptet kommer från programmet Donal's supersnabba kök, avsnitt 2.

Ingredienser

portioner
  • 500 g ryggbiff, tunt skivad
  • 1 msk majsmjöl
  • 3 msk solrosolja
  • 3 klyftor vitlök, krossade
  • 2,5 cm färsk ingefära, skalad och riven
  • 4 salladslökar, skurna i 2 cm bitar
  • 300 g wokade grönsaker
  • 0,5 tsk chiliflakes
  • 1 msk soja (reducerad och salt)
  • 2 msk farinsocker, mjukt
  • 200 ml vatten
  • 275 g äggnudlar, färska
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Vänd biffstrimlorna i majsmjölet blandat med lite salt och peppar. Ställ åt sidan i 5 minuter. Hetta upp hälften av oljan i en wok eller stekpanna på hög värme och stek steken tills den fått färg överallt. Ta bort och ställ åt sidan.
  2. Hetta upp resten av oljan och fräs vitlök, ingefära och salladslök på medelvärme i 2 minuter.
  3. Tillsätt de wokade grönsakerna i pannan med en skvätt vatten och stek i 1 minut innan du tillsätter chiliflakes, soja och socker tillsammans med 200 ml vatten.
  4. Lägg tillbaka biffstrimlorna i pannan tillsammans med nudlarna och låt bubbla tills du har en glansig sås som täcker nudlarna.
  5. Servera direkt.