Mjukspröda hallongrottor

Mjukspröda hallongrottor
Foto: Camilla Hamid
My Kitchen Stories
My Kitchen Stories

Mjukspröda hallongrottor

16

7 steg att laga

6 ingredienser

30 m

"Jag älskar när hallongrottor är lite mjukspröda, alltså inte helt genomsmuliga. Tricket för att få till den konsistensen är att ta ut kakorna medan de fortfarande är lite mjuka och låta dem gräddas på eftervärme av den varma plåten." /Camilla Hamid

Ingredienser

portioner20 hallongrottor
  • 4,5 dl vetemjöl
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 200 g smör, rumsvarmt och mjukt
  • 1 dl hallonsylt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader (över och undervärme). Täck en plåt med bakplåtspapper.
  2. Lägg alla torra ingredienser i en bunke och blanda ihop.
  3. Tärna smöret och ha i det i bunken. Arbeta ihop bara precis till det blir en deg. Det är viktigt att smöret verkligen är mjukt och rumstempererat, annars kommer degen att bli smulig.
  4. Dela degen i 16 lika stora delar och rulla dem till jämna bollar.
  5. Lägg varje boll på plåten, med ordentligt med mellanrum. Kakorna smälter ut i ugnen och behöver därför generöst med plats mellan varandra.
  6. Gör en grop i mitten på varje boll. Fyll varje grop med sylt och grädda hallongrottorna i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter.
  7. Låt hallongrottorna svalna på plåten innan du serverar eller förvarar i en lufttät burk.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
Cervera mortel

Fina julklapappar under 300 kr!

Tips!

Läs mer