Mjuk citronkaka med syrlig glasyr

Mjuk citronkaka med syrlig glasyr Dansukker
Foto: Köket.se

Mjuk citronkaka med syrlig glasyr

10 ingredienser

1 h

En otroligt saftig kaka som du enkelt bakar till många i långpanna. Perfekt till kalaset eller fikat!

Dansukker det enda svenska strösockret
DanSukker strösocker vit bakgrund

Dansukker det enda svenska strösockret

Dansukker kommer från svenska sockerbetor, odlade på skånska åkrar.

Läs mer

Ingredienser

  • 150 g smör, smält
  • 4 ägg
  • 3 dl Dansukker Svenskt Strösocker
  • 2 citroner, saft av och finrivet skal
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk Dansukker Vaniljsocker
  • 1,5 dl mjölk
  • 5 dl vetemjöl

Glasyr:

  • 2,5 dl Dansukker Florsocker
  • 2-3 msk citronsaft

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Vispa socker och ägg pösigt med en elvisp. Blanda de torra ingredienserna i en bunke och tillsätt sedan tillsammans med resten av ingredienserna till äggsmeten och blanda försiktigt ihop till en slät smet.
  3. Häll över smeten i en långpanna (30x40) klädd med bakplåtspapper.
  4. Grädda mitt i ugnen i 20-25 minuter, eller tills kakan är färdiggräddad och har fått lite färg. Låt kakan svalna helt.
  5. Sikta florsocker i en bunke. Tillsätt citronsaft och blanda ihop. Bre ut glasyren över kakan och toppa med rivet citronskal.
  6. Skär i rutor, bjud och njut!
TIPS!
Fler tips!
Kolasnittar med äppelsylt

Fler tips!

Här hittar du fler ljuvliga baktips från Dansukker

Läs mer