Mjuk citronkaka med syrlig glasyr

Foto: Köket.se
Mjuk citronkaka med syrlig glasyr
10 ingredienser
1 h
En otroligt saftig kaka som du enkelt bakar till många i långpanna. Perfekt till kalaset eller fikat!
Dansukker det enda svenska strösockret

Dansukker det enda svenska strösockret
Dansukker kommer från svenska sockerbetor, odlade på skånska åkrar.
Läs mer
Ingredienser
- 150 g smör
- 4 ägg
- 3 dl Dansukker Strösocker
- 2 citroner, saft av och finrivet skal
- 2 tsk bakpulver
- 1 msk Dansukker Vaniljsocker
- 1,5 dl mjölk
- 5 dl vetemjöl
Glasyr:
- 2,5 dl Dansukker Florsocker
- 2-3 msk citronsaft
Gör så här
- Sätt ugnen på 180 grader.
- Vispa socker och ägg pösigt med en elvisp. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop till en slät smet.
- Häll över smeten i en långpanna (30x40) klädd med bakplåtspapper.
- Grädda mitt i ugnen i 20-25 minuter, eller tills kakan är färdiggräddad och har fått lite färg. Låt kakan svalna helt.
- Sikta florsocker i en bunke. Tillsätt citronsaft och blanda ihop. Bre ut glasyren över kakan och toppa med rivet citronskal.
- Skär i rutor, bjud och njut!
TIPS!