Mjuk citronkaka med mascarponekräm

Mjuk citronkaka med mascarponekräm

10 ingredienser

1 h

Bjud familj och vänner på en saftig citronkaka toppat med krämig mascarpone och friska bär, det kommer garanterat bli en hit!

läs mer
Kungsörnen mjuk pepparkaka produkt

Baktips!

Testa även Kungsörnen Mjuk Pepparkaka

Läs mer

Ingredienser

portioner bitar

Citronkaka

  • 1 förp Kungsörnen Citronkaka
  • 50 g smör
  • 2,25 dl vatten

Mascarponekräm

  • 150 g mascarpone, rumstempererat
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 0,5 dl florsocker
  • 2 dl vispgrädde

Garnering

  • 1 citron (skivor och zest)
  • 1 kruka färsk citronmeliss
  • färska bär

Gör så här

  1. Citronkaka
    Sätt ugnen på 175 grader över- och undervärme.
  2. Klä en långpanna med bakplåtpapper, ca 30x40cm.
  3. Smält smöret.
  4. Häll paketets innehåll i en bunke och tillsätt vatten och smör. Vispa till en jämn smet och häll sedan över plåten. Grädda kakan i nedre delen av ugnen, ca 45 minuter. Känn med sticka att kakan är torr.
  5. Mascarponekräm
    Vispa mascarpone, vaniljsocker, florsocker i en bunke till en jämn smet. Vispa grädde med en elvisp till en medelhård konsistens. Vänd grädden i mascarponekrämen och blanda försiktigt.
  6. Bre krämen över kakan och dela i jämnstora bitar.
  7. Garnering
    Garnera kakan med citronskivor, citronzest, citronmeliss och färska bär vid servering.
TIPS!
läs mer
Bullar med dumlekolor

Tips från Kungsörnen!

För fler enkla bakverk

Läs mer