Mjölkchokladpaj med pistagenötter

POPULÄRT
Mjölkchokladpaj med pistagenötter
Foto: TV4
Fredrik Britz
Fredrik Britz

Mjölkchokladpaj med pistagenötter

Av: Fredrik Britz

Från: Hela Sverige bakar

12 ingredienser

Chokladigt pajskal som fylls med mjölkchokladkräm och pistagenötter. 

Det här är ett deltagarrecept från Hela Sverige bakar.

Ingredienser

Pajskal

  • 350 g vetemjöl
  • 125 g florsocker
  • 125 g smör
  • 4 äggulor
  • 1 krm salt
  • 1 msk kakao

Fyllning

  • 2 dl pistagenötter
  • salt
  • 2 ägg
  • 4 äggulor
  • 0,5 dl strösocker
  • 300 g mjölkchoklad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda ihop alla ingredienser snabbt till en deg. Låt vila i kylen i ca 30 min.
  3. Kavla ut mördegen tunt och fodra pajformar med degen. Klä in i aluminiumfolie och lägg i någon form av tyngd exempelvis socker, ärtor eller ris.
  4. Förbaka pajskalen i ca 15 minuter i ugn.
  5. Höj ugnsvärmen till 200 grader.
  6. Grovhacka pistagenötterna och saltrosta dessa i stekpanna. Smält choklad över vattenbad.
  7. Vispa ägg och socker pösigt och vänd sedan ner chokladen samt pistagenötter.
  8. Häll i pajskal och baka av i ugn på 200 grader i ca 15 min.