Mjölkchokladfondant

Marabou mjölkchokladfondant ny
Foto: Köket.se

Mjölkchokladfondant

115

5 steg att laga

9 ingredienser

30 m

Är du inte helt förtjust i mörk choklad är den här krämiga fondanten gjord på klassisk mjölkchoklad något för dig!

Mums är bara förnamnet!

Marabou mjölkchoklad

Marabou mjölkchoklad - Sveriges allra mest älskade chokladkaka!

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 100 g smör
  • 150 g Marabou mjölkchoklad
  • 2 ägg
  • 2 äggula
  • 0,5 dl strösocker
  • 4-8 g hallon
  • 1 msk florsocker, till garnering
  • smör, till formarna
  • strösocker, till formarna

Gör så här

  1. Hacka chokladen och smält smöret i en kastrull. Ta bort från plattan. Lägg chokladen i smöret, rör om tills det har smält.
  2. Vispa ihop ägg, äggulor och socker och häll ner i choklad- och smörblandningen tills du har en jämn smet. (Vill du ha en rejälare/ stadigare fondant vispa ner 2 msk vetemjöl i blandningen).
  3. Smöra små ugnsfasta portionsformar. Sockra kanterna (eller använd O'boy) istället för med mjöl/ ströbröd. Häll upp smeten i formarna.
  4. Grädda på ca 200-225 grader i 6-9 minuter. Se upp med tiden - låt dem inte gå för länge - du vill ju har dem krämiga. Ett tips är att de är klara när de börjar höja sig en aning i mitten.
  5. Ta ut och låt svalna något. Garnera med florsocker och hallon.
TIPS!
Marabou Daim produkt

Marabou tipsar!

Smaksätt fondanten med din favoritsmak. 

Bryt av en ruta och stick ned i smeten (inte ända ned i botten).... vips har du skapat en drömdessert!