Mjölkchokladfondant

Marabou mjölkchokladfondant ny
Foto: Köket.se

Mjölkchokladfondant

9 ingredienser

30 m

Är du inte helt förtjust i mörk choklad är den här krämiga fondanten gjord på klassisk mjölkchoklad något för dig!

Mums är bara förnamnet!

Marabou mjölkchoklad
Marabou mjölkchoklad produkt

Marabou mjölkchoklad

Sveriges allra mest älskade chokladkaka!

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 100 g smör
  • 150 g Marabou mjölkchoklad
  • 2 ägg
  • 2 äggulor
  • 0,5 dl strösocker
  • 4-8 g hallon
  • 1 msk florsocker, till garnering
  • smör, till formarna
  • strösocker, till formarna

Gör så här

  1. Hacka chokladen och smält smöret i en kastrull. Ta bort från plattan. Lägg chokladen i smöret, rör om tills det har smält.
  2. Vispa ihop ägg, äggulor och socker och häll ner i choklad- och smörblandningen tills du har en jämn smet. (Vill du ha en rejälare/ stadigare fondant vispa ner 2 msk vetemjöl i blandningen).
  3. Smöra små ugnsfasta portionsformar. Sockra kanterna (eller använd O'boy) istället för med mjöl/ ströbröd. Häll upp smeten i formarna.
  4. Grädda på ca 200-225 grader i 6-9 minuter. Se upp med tiden - låt dem inte gå för länge - du vill ju har dem krämiga. Ett tips är att de är klara när de börjar höja sig en aning i mitten.
  5. Ta ut och låt svalna något. Garnera med florsocker och hallon.
TIPS!
Fler smarriga tips!
Marabou Noblessepavlova

Fler smarriga tips!

Här hittar du fler goda recept med Marabou!

Läs mer