• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Tommys traditionella dillkött

Tommys traditionella dillkött
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2016
Tommy Myllymäki 2016

Tommys traditionella dillkött

7 steg att laga

12 ingredienser

ca 2 h

Långkokt kalvhögrev smaksatt med dill, lagerblad och vitpeppar. En matklassiker som aldrig går ur tiden.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 800 g kalvhögrev
  • 3 morötter
  • 0,5 purjolök
  • 50 g dill
  • 2 lagerblad
  • 3 dl grädde
  • 0,5 dl ättiksprit 12 %
  • 0,75 dl strösocker
  • 1 tsk dillfrö
  • 5 vitpepparkorn
  • maizenaredning
  • salt

Gör så här

  1. Skär köttet i 2x2 cm tärningar. Lägg i köttet i en kastrull och häll i vatten så att det täcker.
  2. Koka i 2 min och skumma av skummet som lägger sig på ytan.
  3. Skär morötter och purjolök i 3 cm tjocka skivor och tillsätt i kastrullen. Lägg i lagerblad, dillfrön och vitpepparkorn.
  4. Låt koka på låg värme i ca 2 h. Låt inte koka tort utan tillsätt vatten så att det hela tiden
    täcker köttet.
  5. Koka tills köttet är mört och faller sönder. Tillsätt grädden, koka upp. Smaka av med socker
    och ättika. Lite i taget till önskad smak.
  6. Red av med majzena-redning.
  7. Hacka dillen och lägg i kastrullen. Servera köttet med kokt potatis