Tommys traditionella dillkött

148 röster
ca 2 h
4
Tommys traditionella dillkött
Foto: TV4

Långkokt kalvhögrev smaksatt med dill, lagerblad och vitpeppar. En matklassiker som aldrig går ur tiden.

Visa mer
ca 2 h
4

Du behöver

  • 800 g kalvhögrev
  • 3 morötter
  • 0,5 purjolök
  • 50 g dill
  • 2 lagerblad
  • 3 dl grädde
  • 0,5 dl ättiksprit 12 %
  • 0,75 dl socker
  • 1 tsk dillfrö
  • 5 vitpepparkorn
  • maizenaredning
  • salt
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Skär köttet i 2x2 cm tärningar. Lägg i köttet i en kastrull och häll i vatten så att det täcker.
  2. Koka i 2 min och skumma av skummet som lägger sig på ytan.
  3. Skär morötter och purjolök i 3 cm tjocka skivor och tillsätt i kastrullen. Lägg i lagerblad, dillfrön och vitpepparkorn.
  4. Låt koka på låg värme i ca 2 h. Låt inte koka tort utan tillsätt vatten så att det hela tiden
    täcker köttet.
  5. Koka tills köttet är mört och faller sönder. Tillsätt grädden, koka upp. Smaka av med socker
    och ättika. Lite i taget till önskad smak.
  6. Red av med majzena-redning.
  7. Hacka dillen och lägg i kastrullen. Servera köttet med kokt potatis

Laddar fler recept...