Tommys snabba kalops

Tommys snabba kalops
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2016
Tommy Myllymäki 2016

Tommys snabba kalops

29

6 steg att laga

11 ingredienser

25 min

Snabb och enkel variant på klassikern kalops. Görs på lövbiff, lök, morötter och inlagda rödbetor.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 500 g nötkött, typ biff, , fint strimlat (lövbiff eller mörat innanlår)
  • 1,5 gul lök
  • 2 tsk kryddpepparkorn, stött
  • 2 morötter
  • 2 lagerblad
  • 6-7 dl kalvbuljong
  • 4 inlagda rödbetor
  • 1 kruka färsk bladpersilja
  • maizenaredning
  • potatis, till servering
  • neutral olja, att steka i

Gör så här

  1. Börja med att koka potatisen.
  2. Strimla ner köttet och stek det på hög värme i neutral olja. Köttet ska få färg och yta, dra sedan av från värmen.
  3. Skär ner morötterna och löken i skivor. Tillsätt till stekpannan när köttet fått yta.
  4. Låt det steka så löken mjuknar, slå sedan på lagerblad och kryddpeppar. Fortsätt med buljongen och låt det koka i några minuter så morötterna mjuknar.
  5. Red av såsen så den tjocknar något, inte som en stuvning, den ska fortfarande vara simmig men inte vattning.
  6. Skiva rödbetorna och lägg i pannan, toppa med persilja och servera med kokt potatis.
TIPS!
läs mer
Bikarbonat

Smarta tips i köket!

Knivskola, rengöra skärbrädor och bikarbonat. Smarta tips för köket!

Läs mer