Svartpepparstekt tonfisk

87 röster
40 min
4

Svartpeppar stekt tonfisk med rostad vitlök- och pepparrotscrème, spenat och brynt sojasmör.

Visa mer
40 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 600 g tonfisk, färsk
  • 2 vitlökar, hela
  • 1 broccoli ,långa buketter
  • 1 bit pepparrot, finriven
  • 0,5 dl kapris
  • 2 msk rapsolja
  • 200 g färsk spenat
  • 1 ask vattenkrasse
  • 100 g smör
  • 1 dl soja
  • 2 schalottenlök, finhackade
  • 1 dl rostad lök

Gör så här

  1. Kör in vitlöken hel i ugnen och baka den på 175 grader tills innehållet blir mjukt, ca 30 min.
  2. Vänd runt broccolin i lite olja, salta och kör in i ugnen ca 20 min.
  3. Pressa ut vitlöksmoset och blanda med rapsolja, kapris och riven pepparrot, smaksätt med salt.
  4. Bryn smöret och tillsätt soya samt finhackad schalottenlök.
  5. Peppra tonfisken och stek den snabbt på alla sidor i olja i stekpanna. Salta.
  6. Ta upp den från pannan och låt vila 5 minuter.
  7. Skär den i tunna skivor.
  8. Lägg ut broccolin på ett fat, spenaten och krassen ovanpå.
  9. Häll över det brynta sojasmöret, lägg på tonfisk skivorna och klicka ut vitlökscremen.
  10. Strö över rostad lök.
25 maj 2012

laddar fler recept

Laddar fler recept