• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Snabb köttfärslimpa på pizzavis

Snabb köttfärslimpa
Tommy Myllymäki 2016
Tommy Myllymäki 2016

Snabb köttfärslimpa på pizzavis

5 steg att laga

19 ingredienser

40 min

God och lättlagad köttfärslimpa som går snabbt att fixa. Toppa med champinjoner, tomatsås och mozzarella. Mums!

Ingredienser

4 portioner

Färslimpa

  • 500 g blandfärs
  • 1 ägg
  • 1 dl ströbröd
  • 1,5 dl mjölk
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 tsk oregano
  • 2 tsk salt

Tomatsås och topping

  • 1 gul lök, finhackade
  • 1 klyfta vitlök, finriven
  • 2 dl passerade tomater
  • 2 tsk timjan
  • 2 tsk pizzakrydda
  • svartpeppar
  • salt
  • strösocker
  • 50 g rökt skinka, i grova strimlor
  • 2 dl champinjoner, skivade
  • 2 dl mozzarellaost, i grova bitar

Gör så här

  1. Blanda samman alla ingredienser till köttfärslimpan och tryck ut köttfärs i en ugnsfast form.
  2. Fräs lök och vitlök i olivolja tills mjukt och tillsätt tomat samt kryddor, låt puttra 3 minuter och smaka av med rikligt med salt, socker och rikligt med svartpeppar.
  3. Toppa din köttfärslimpa med tomatsås och fördela skinka, champinjoner och mozzarellaost över.
  4. Baka köttfärslimpan i ugn 200 grader i ca 25 minuter.
  5. Servera med pasta eller pressad potatis och sallad.