Sidfläskmacka

koket.se
Sidfläskmacka
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2016Karin Andersson
Tommy Myllymäki 2016Karin Andersson

Sidfläskmacka

12 ingredienser

25 min

Krispig macka med sidfläsk, grov senap och honungsstekta äpplen, blomkål och nektariner.

Se Tommy Myllymäki laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 400 g rimmat sidfläsk, grovt skivat
  • 6 msk grovkornig senap
  • 1 knippe färsk bladpersilja, finskuren
  • 1 tsk torkad mejram
  • 0,5 blomkål, skivat
  • 1 äpple, tunt klyftat
  • 2 msk honung, flytande
  • 2 nektariner, tunt klyftat
  • 1 dl rostad lök
  • 100 g rucolasallad
  • 8 skivor gott bröd
  • smör, att steka i

Gör så här

  1. Stek äpple, blomkål och nektariner i smör i en stekpanna.
  2. Häll på honungen och låt puttra mjukt.
  3. Blanda senap, mejram och persilja.
  4. Stek fläsket gyllenbrunt i en annan stekpanna.
  5. Ta upp fläsket och stek brödskivorna gyllenbruna i fettet.
  6. Bred senapsblandningen på brödskivorna och lägg på toppingen .
  7. Avsluta med ruccola och rostad lök.