• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Sidfläskmacka

Sidfläskmacka
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2016Karin Andersson
Tommy Myllymäki 2016Karin Andersson

Sidfläskmacka

7 steg att laga

12 ingredienser

25 min

Krispig macka med sidfläsk, grov senap och honungsstekta äpplen, blomkål och nektariner.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 400 g rimmat sidfläsk, grovt skivat
  • 6 msk grovkornig senap
  • 1 knippe färsk bladpersilja, finskuren
  • 1 tsk torkad mejram
  • 0,5 blomkål, skivat
  • 1 äpple, tunt klyftat
  • 2 msk honung, flytande
  • 2 nektariner, tunt klyftat
  • 1 dl rostad lök
  • 100 g rucolasallad
  • 8 skivor gott bröd
  • smör, att steka i

Gör så här

  1. Stek äpple, blomkål och nektariner i smör i en stekpanna.
  2. Häll på honungen och låt puttra mjukt.
  3. Blanda senap, mejram och persilja.
  4. Stek fläsket gyllenbrunt i en annan stekpanna.
  5. Ta upp fläsket och stek brödskivorna gyllenbruna i fettet.
  6. Bred senapsblandningen på brödskivorna och lägg på toppingen .
  7. Avsluta med ruccola och rostad lök.