Saffranspasta

23 röster
15 min
4
Saffranspasta
Foto: tv4

Saffran och räkor är en vinnande kombination. Här i en god och snabblagad pastasås med lök, broccoli och chili.

15 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 2 klyfta vitlök
  • 1 gul lök
  • 1 broccoli
  • 1 chilifrukt
  • 400 g pasta (gärna lumaconi eller andra stora snäckor)
  • 1 förp saffran (gärna pistill)
  • salt
  • 300 g skalade räkor
  • 1 dl grädde
  • 100 g rucolasallad
  • 0,5 citron
  • olivolja

Gör så här

  1. Hacka gul lök och vitlök fint.
  2. Skär små buketter utav broccoli och skär chilin tunt.
  3. Koka pastan i rikligt med saltat vatten.
  4. Mortla saffranen tillsammans med lite salt.
  5. Värm en stekpanna med olja. Tillsätt vitlök, chili och saffran.
  6. Stek tillsammans med broccoli och gul lök.
  7. Låt löken och broccolin mjukna.
  8. Pressa på saften från en halv citron samt lite grädde.
  9. Späd såsen med lite kokande pastavatten.
  10. Häll av pastan och vänd ner i stekpannan.
  11. Blanda runt och avsluta med räkorna. Toppa med ruccola och servera.
10 december 2013