Röding med rostad färskpotatis

0 röster
30 min
4

Kummin- och tomatrostad färskpotatis med cheddar och röding.

Visa mer
30 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 100 g lagrad cheddarost
  • 150 g kvisttomat, skivade
  • 1 förp hela plommontomater
  • 100 g gröna brytbönor
  • 1 msk kummin malen
  • 800 g färskpotatis
  • 600 g rödingfilé
  • 0,5 ask kryddkrasse
  • Rapsolja att vända potatisarna i
  • Flingsalt att smaksätta med

Gör så här

  1. Skrapa färskpotatisarna och rosta dem i stekpanna i olja, kummin och flingsalt.
  2. Häll på plommontomaterna på burk och låt puttra tills potatisen är mjuk.
  3. Lägg i brytbönorna och de färska tomaterna och låt dem puttra med några minuter. Salta och peppra.
  4. Stek rödingen knaprig på skinnsidan i olja, salta.
  5. Lägg upp potatisblandningen på en tallrik, hyvla ost och lägg på, toppa med fisken och häll tomatsåsen på.
  6. Klipp lite kryddkrasse över.
16 juli 2012
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept