Röding med rostad färskpotatis

koket.se
Röding med rostad färskpotatis
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2016Karin Andersson
Tommy Myllymäki 2016Karin Andersson

Röding med rostad färskpotatis

10 ingredienser

30 min

Kummin- och tomatrostad färskpotatis med cheddar och röding.

Se Tommy Myllymäki laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 100 g lagrad cheddarost
  • 150 g kvisttomat, skivade
  • 1 förp hela plommontomater
  • 100 g gröna brytbönor
  • 1 msk malen kummin
  • 800 g färskpotatis
  • 600 g rödingfilé
  • 0,5 ask krasse
  • rapsolja, att vända potatisarna i
  • flingsalt, att smaksätta med

Gör så här

  1. Skrapa färskpotatisarna och rosta dem i stekpanna i olja, kummin och flingsalt.
  2. Häll på plommontomaterna på burk och låt puttra tills potatisen är mjuk.
  3. Lägg i brytbönorna och de färska tomaterna och låt dem puttra med några minuter. Salta och peppra.
  4. Stek rödingen knaprig på skinnsidan i olja, salta.
  5. Lägg upp potatisblandningen på en tallrik, hyvla ost och lägg på, toppa med fisken och häll tomatsåsen på.
  6. Klipp lite kryddkrasse över.