Röding med rostad färskpotatis

0 röster
30 min
4

Kummin- och tomatrostad färskpotatis med cheddar och röding.

Visa mer
30 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 100 g lagrad cheddarost
  • 150 g kvisttomat, skivade
  • 1 burk hela plommontomater
  • 100 g gröna brytbönor
  • 1 msk kummin malen
  • 800 g färskpotatis
  • 600 g rödingfilé
  • 0,5 ask kryddkrasse
  • Rapsolja att vända potatisarna i
  • Flingsalt att smaksätta med

Gör så här

  1. Skrapa färskpotatisarna och rosta dem i stekpanna i olja, kummin och flingsalt.
  2. Häll på plommontomaterna på burk och låt puttra tills potatisen är mjuk.
  3. Lägg i brytbönorna och de färska tomaterna och låt dem puttra med några minuter. Salta och peppra.
  4. Stek rödingen knaprig på skinnsidan i olja, salta.
  5. Lägg upp potatisblandningen på en tallrik, hyvla ost och lägg på, toppa med fisken och häll tomatsåsen på.
  6. Klipp lite kryddkrasse över.
16 juli 2012

Fler goda recept