Regnbågsforell

1 röst
30 min
4

Regnbågsforell med gräddstuvade sommargrönsaker.

Visa mer
30 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 4 forellfiléer
  • 2,5 dl grädde
  • 3 msk vitt vin
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 schalottenlök, finhackad
  • 1 knippe blastmorötter, delade på mitten
  • 1 knippe sommarlök, i klyftor
  • 1 ask sockerärtor
  • 1 blomkål, buketter
  • 0,25 sommarvitkål, större bitar
  • 1 knippe timjan

Gör så här

  1. Fräs löken i vitt vin eller vitvinsvinäger.
  2. Salta forellfileérna och lägg i dem i kastrullen.
  3. Koka upp under lock och dra av från plattan.
  4. Lägg alla grönsaker i en panna och häll på grädden koka upp tillsätt senapen och häll på fiskspadet, salta och peppra.
  5. Lägg upp grönsakerna på ett fat, lägg på fisken och häll såsen över. Toppa med skuren timjan.
24 juli 2012
Höstkampanj

laddar fler recept

Laddar fler recept