• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Pasta med bacon och grönkål

Pasta med bacon och grönkål
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2016
Tommy Myllymäki 2016

Pasta med bacon och grönkål

8 steg att laga

9 ingredienser

20 min

Gräddig pastasås med grönkål, bacon och parmesan. Denna rätt går riktigt snabbt att laga och innehåller dessutom få ingredienser.

läs mer
Kökets kurser
Kökets såskurs

Tommy lär dig allt om såser i Kökets såskurs.
Läs mer & se trailer >

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 400 g pasta penne
  • 300 g bacon
  • 1 gul lök
  • 2 klyfta vitlök
  • 400 g grönkål
  • 1 tsk malen kummin
  • 3 dl grädde
  • 2 dl parmesanost, riven
  • smör, att steka i

Gör så här

  1. Koka vattnet till pastan.
  2. Börja med att skiva baconen i mindre bitar och stek den sedan i en het stekpanna så den släpper sitt fett.
  3. När det mjuknat, tillsätt hackad lök, vitlök och stött kummin.
  4. Riv sedan loss bladen från stjälken på grönkålen, stjälkarna är för hårda och tar längre tid att koka än till den här rätten.
  5. Börja koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
  6. Tillsätt bladen och fräs i några minuter så den börjar falla samman. Slå på grädden och låt det koka ihop.
  7. Riv osten och häll av pastan.
  8. Tillsätt pastan och osten till pannan och blanda ordentligt. Servera när det är rykande varmt.