Lyxiga kanelbullar med mandelmassa

koket.se
Lyxiga kanelbullar med mandelmassa
Foto: Tv4
Tommy Myllymäki 2016Lisa Lemke 2016
Tommy Myllymäki 2016Lisa Lemke 2016

Lyxiga kanelbullar med mandelmassa

12 ingredienser

Mitt köks recept på lyxiga kanelbullar med mandelmassa och nystött kardemumma. Pensla dina nygräddade bullar med sockerlag.

I videoklippet ovan:
Tommy och Lisa visar hur man bakar godaste bullarna!

Se Tommy Myllymäki laga receptet

logo

Ingredienser

Deg

  • 10 dl vetemjöl
  • 3 dl mjölk
  • 75 g smör
  • 1,5 dl strösocker
  • 25 g jäst
  • 1 tsk kardemumma, stött

Fyllning

  • 100 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 1,5 dl mandelmassa, riven
  • 2 msk malen kanel

Sockerlag

  • 1 dl strösocker
  • 0,5 dl vatten

Gör så här

Deg

  1. Värm mjölken i en kastrull till fingervärme.
  2. Smula ner jäst i en bunke och blanda ut med mjölken.
  3. Tillsätt vetemjöl och socker. Blanda väl.
  4. Tillsätt smör och kardemumman och knåda ihop en fin deg. Låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.

Fyllning

  1. Blanda ihop smör, socker, mandelmassa och kanel till en smet.
  2. Kavla ut degen tills den är ca 1 cm tjock. Smeta ut fyllningen jämt på degen och rulla ihop till en rulle.
  3. Skär rullen i ca 2,5 cm tjocka bitar.
  4. Fördela ut rullarna i bullformar på en plåt, täck med bakduk och låt jäsa i ca 30 min.
  5. Baka kanelbullarna i ugnen på 225 grader i ca 8-10 min eller tills dom får en fin gyllene färg.
  6. Blanda ihop en sockerlag och låt koka upp så att sockret löser sig.
  7. Pensla dina kanelbullar med sockerlagen direkt när dom kommer ut ur ugnen.