Hemlagade fiskpinnar med currysås

28 röster
4

Hemlagade fiskpinnar med knaprig panering på pumpakärnor och sesamfrön. Servera med currysås. Använd vit fisk, t.ex torsk, kolja eller sej till dina fiskpinnar.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

Fiskpinnar

  • 500 g vit fisk (sej, torsk, kolja, kummel)
  • 1,5 dl ströbröd
  • 0,5 dl pumpafrön
  • 0,5 dl solroskärnor
  • 2 msk sesamfrön
  • 2 ägg till panering
  • 1 dl vetemjöl till panering

Currysås

  • 0,5 dl pickles, finhackade
  • 0,5 dl äpple, finhackat
  • 0,75 dl majonnäs
  • 1,5 dl creme fraiche
  • 0,5 dl lök, finhackad
  • 1 msk curry

Till servering

  • 12 potatisar

Gör så här

  1. Koka potatisen.
  2. Fiskpinnar
    Blanda sesamfrön, pumpakärnor och solroskärnor. Hacka ner dem, så de är i samma storlek, blanda ihop med ströbrödet och ställ åt sidan. Lägg mjöl på en tallrik och knäck äggen i en skål.
  3. Skär fisken i önskad storlek och börja panera, använd en matpincett så slipper ni bli kladdiga.
  4. Panera först i mjöl runt om hela fiskbiten, doppa sedan i äggen och avsluta med fröpaneringen. Stek dina fiskpinnar på låg värme i smör och servera med kokt potatis och currysås.
  5. Currysås
    Hacka lök och äpple. Stek snabbt i en kastrull och tillsätt curryn under stekning så den släpper all sin smak.
  6. Låt lök och äpplet bli kallt och blanda med majonäs, creme fraiche och den finhackade gurkan. Smaka av med salt och peppar.
10 december 2012

Laddar fler recept