• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Hemlagade fiskpinnar med currysås

POPULÄRT
Fiskpinnar med med currysås
Foto: tv4
Tommy Myllymäki 2016Lisa Lemke 2016
Tommy Myllymäki 2016Lisa Lemke 2016

Hemlagade fiskpinnar med currysås

6 steg att laga

14 ingredienser

Hemlagade fiskpinnar med knaprig panering på pumpakärnor och sesamfrön. Servera med currysås. Använd vit fisk, t.ex torsk, kolja eller sej till dina fiskpinnar.

Ingredienser

portioner4 portioner

Fiskpinnar

  • 500 g vit fisk (sej, torsk, kolja, kummel)
  • 1,5 dl ströbröd
  • 0,5 dl pumpakärnor
  • 0,5 dl solroskärnor
  • 2 msk sesamfrön
  • 2 ägg, till paneringen
  • 1 dl vetemjöl, till panering

Currysås

  • 0,5 dl pickles, finhackade
  • 0,5 dl äpple, finhackat
  • 0,75 dl majonnäs
  • 1,5 dl crème fraîche
  • 0,5 dl gul lök, finhackad
  • 1 msk curry

Till servering

  • 12 potatisar

Gör så här

  1. Koka potatisen.
  2. Fiskpinnar
    Blanda sesamfrön, pumpakärnor och solroskärnor. Hacka ner dem, så de är i samma storlek, blanda ihop med ströbrödet och ställ åt sidan. Lägg mjöl på en tallrik och knäck äggen i en skål.
  3. Skär fisken i önskad storlek och börja panera, använd en matpincett så slipper ni bli kladdiga.
  4. Panera först i mjöl runt om hela fiskbiten, doppa sedan i äggen och avsluta med fröpaneringen. Stek dina fiskpinnar på låg värme i smör och servera med kokt potatis och currysås.
  5. Currysås
    Hacka lök och äpple. Stek snabbt i en kastrull och tillsätt curryn under stekning så den släpper all sin smak.
  6. Låt lök och äpplet bli kallt och blanda med majonäs, creme fraiche och den finhackade gurkan. Smaka av med salt och peppar.