Helstekt rödspätta

18 röster
25 min
4
Helstekt rödspätta
Foto: TV4

Helstekt rödspätta med champinjoner, kaprisbär och citroncreme.

Visa mer
25 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 4 rödspättor, hela
  • 200 g champinjon
  • 1,5 dl kaprisbär, utan spad
  • 1 ask ärtskott
  • 1 förp crème fraiche
  • 1 citron, zest
  • smör, att steka i
  • Vetemjöl, att panera i
  • salt
  • peppar
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Rensa fisken och vänd den i vetemjöl.
  2. Stek klart den i stekpanna i rikligt med smör på låg temperatur. Salta och peppra.
  3. Blanda creme fraiche, citroncest, salt och svartpeppar.
  4. Stek champinjonerna gyllenbruna, salta och tillsätt kaprisbären, vänd ner ärtskotten och servera.

Laddar fler recept...