Helstekt rödspätta

16 röster
25 min
4
Helstekt rödspätta
Foto: TV4

Helstekt rödspätta med champinjoner, kaprisbär och citroncreme.

Visa mer
25 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 4 rödspättor, hela
  • 200 g champinjon
  • 1,5 dl kaprisbär, utan spad
  • 1 ask ärtskott
  • 1 förp crème fraiche
  • 1 citron, zest
  • smör, att steka i
  • Vetemjöl, att panera i
  • salt
  • peppar
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Rensa fisken och vänd den i vetemjöl.
  2. Stek klart den i stekpanna i rikligt med smör på låg temperatur. Salta och peppra.
  3. Blanda creme fraiche, citroncest, salt och svartpeppar.
  4. Stek champinjonerna gyllenbruna, salta och tillsätt kaprisbären, vänd ner ärtskotten och servera.
6 augusti 2012
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...