Helstekt rödspätta

koket.se
Helstekt rödspätta
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2016Karin Andersson
Tommy Myllymäki 2016Karin Andersson

Helstekt rödspätta

10 ingredienser

25 min

Helstekt rödspätta med champinjoner, kaprisbär och citroncreme.

Se Tommy Myllymäki laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 4 rödspättor, hela
  • 200 g champinjoner
  • 1,5 dl kaprisbär, utan spad
  • 1 ask ärtskott
  • 1 förp crème fraîche
  • 1 citron, zest
  • smör, att steka i
  • Vetemjöl, att panera i
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Rensa fisken och vänd den i vetemjöl.
  2. Stek klart den i stekpanna i rikligt med smör på låg temperatur. Salta och peppra.
  3. Blanda creme fraiche, citroncest, salt och svartpeppar.
  4. Stek champinjonerna gyllenbruna, salta och tillsätt kaprisbären, vänd ner ärtskotten och servera.