Helstekt rödspätta

12 röster
25 min
4

Helstekt rödspätta med champinjoner, kaprisbär och citroncreme.

Visa mer
25 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 4 rödspättor, hela
  • 200 g champinjoner
  • 1,5 dl kaprisbär, utan spad
  • 1 ask ärtskott
  • 1 burk creme fraiche
  • 1 citron, zest
  • Smör att steka i
  • Vetemjöl att panera i
  • Salt
  • Peppar

Gör så här

  1. Rensa fisken och vänd den i vetemjöl.
  2. Stek klart den i stekpanna i rikligt med smör på låg temperatur. Salta och peppra.
  3. Blanda creme fraiche, citroncest, salt och svartpeppar.
  4. Stek champinjonerna gyllenbruna, salta och tillsätt kaprisbären, vänd ner ärtskotten och servera.
6 augusti 2012

Fler goda recept