• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Fläskkotlett med mandelpotatispuré och karamelliserad rödlök

POPULÄRT
Fläskkotlett med mandelpotatispuré och karamelliserad rödlök
Foto: tv4
Tommy Myllymäki 2016Lisa Lemke 2016
Tommy Myllymäki 2016Lisa Lemke 2016

Fläskkotlett med mandelpotatispuré och karamelliserad rödlök

9 steg att laga

15 ingredienser

30 min

Rubbad fläskkotlett med mandelpotatis- och prästostpuré och karamelliserad rödlök.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 2 rödlökar
  • 0,5 dl strösocker
  • 0,5 dl balsamvinäger
  • 1 kg mandelpotatis
  • 125 g långlagrad prästost
  • 1,5 dl grädde
  • 50 g smör
  • 4 fläskkotlett, med ben
  • 0,5 kruka färsk timjan
  • 2 klyfta vitlök
  • 0,5 kruka färsk bladpersilja
  • 1 tsk chiliflakes
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Skala och koka potatisen.
  2. Hacka persilja och timjan fint och blanda med riven vitlök samt chiliflakes.
  3. Tillsätt olivolja och blanda runt.
  4. Gnid och massera sedan in rubben på fläskkotletterna.
  5. Skiva löken i strimlor och stek löken på hög värme i smör. När löken mjuknat, tillsätt socker
    och låt det karamellisera.
  6. Slå sedan på vinäger, sänk värmen och låt det koka in under omrörning. Smaka av med salt och sen är löken klar.
  7. Riv ost till potatispurén och häll av potatisen.
  8. Krossa potatisen och tillsätt både grädde och smör. Blanda även ner den rivna osten medan purén är varm så osten blandas ut ordentligt.
  9. Salta och peppra kotletterna och stek i smör. Servera nystekta fläskkotletter med potatispuré och karamelliserad rödlök.