Fläskkotlett med mandelpotatispuré och karamelliserad rödlök

12 röster
30 min
4

Rubbad fläskkotlett med mandelpotatis- och prästostpuré och karamelliserad rödlök.

Visa mer
30 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 2 rödlök
  • 0,5 dl strösocker
  • 0,5 dl balsamvinäger
  • 1 kg mandelpotatis
  • 125 g långlagrad prästost
  • 1,5 dl grädde
  • 50 g smör
  • 4 fläskkotlett med ben
  • 0,5 kruka färsk timjan
  • 2 vitlöksklyftor
  • 0,5 kruka bladpersilja
  • 1 tsk chiliflakes
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Skala och koka potatisen.
  2. Hacka persilja och timjan fint och blanda med riven vitlök samt chiliflakes.
  3. Tillsätt olivolja och blanda runt.
  4. Gnid och massera sedan in rubben på fläskkotletterna.
  5. Skiva löken i strimlor och stek löken på hög värme i smör. När löken mjuknat, tillsätt socker
    och låt det karamellisera.
  6. Slå sedan på vinäger, sänk värmen och låt det koka in under omrörning. Smaka av med salt och sen är löken klar.
  7. Riv ost till potatispurén och häll av potatisen.
  8. Krossa potatisen och tillsätt både grädde och smör. Blanda även ner den rivna osten medan purén är varm så osten blandas ut ordentligt.
  9. Salta och peppra kotletterna och stek i smör. Servera nystekta fläskkotletter med potatispuré och karamelliserad rödlök.
3 oktober 2013

Laddar fler recept