• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Äppelsmulpaj med flingsalt

Äppelsmulpaj
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2016
Tommy Myllymäki 2016

Äppelsmulpaj med flingsalt

291

3 steg att laga

9 ingredienser

40 min

Mumsig och snabb äppelsmulpaj med flingsalt.

läs mer
Tommys såskurs promoruta

Bli en mästare på såser!

Gå vår såskurs online med Tommy Myllymäki. Se smakprov >

Ingredienser

portioner1 paj

Äpplen

  • 4 svenska äpplen
  • 1 tsk malen kanel
  • 2 tsk strösocker
  • flingsalt

Smulor

  • 125 g smör
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 dl havregryn
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Äpplen
    Skala äpplena och skär i mindre bitar, krydda med socker, kanel och en liten nypa flingsalt. Lägg i smord ugnsfast pajform.


  2. Smulor
    Blanda samman alla ingredienser till en smulig massa.

  3. Fördela massan över äpplena och grädda sedan pajen i ugn i 200-225 grader tills den fått fin färg, ca 25 minuter.