Äppelsmulpaj med flingsalt

272 röster
40 min
1 paj

Mumsig och snabb äppelsmulpaj med flingsalt.

Visa mer
40 min
1 paj

Du behöver

Äpplen

  • 4 svenska äpplen
  • 1 tsk malen kanel
  • 2 tsk strösocker
  • flingsalt

Smulor

  • 125 g smör
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 dl havregryn
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk flingsalt
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Äpplen
    Skala äpplena och skär i mindre bitar, krydda med socker, kanel och en liten nypa flingsalt. Lägg i smord ugnsfast pajform.


  2. Smulor
    Blanda samman alla ingredienser till en smulig massa.

  3. Fördela massan över äpplena och grädda sedan pajen i ugn i 200-225 grader tills den fått fin färg, ca 25 minuter.

Laddar fler recept...