Salviastekt chorizo med gnocchi

POPULÄRT
koket.se
Salviastekt chorizo med gnocchi
Foto: TV4
Tom Sjöstedt SMK
Tom Sjöstedt SMK

Salviastekt chorizo med gnocchi

14 ingredienser

25 min

Otroligt god rätt som du gör på rå chorizo, färska salvia, tomater och gnocchi. Servera med picklad fänkål och dina smaklökar kommer att dansa.

Se Tom Sjöstedt laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 400 g gnocchi

Chorizo

  • 400 g rå chorizo
  • 10 kvistar salvia
  • 1 gul lök
  • 400 g romescotomater
  • 1 msk olivolja
  • salt
  • svartpeppar

Fänkål

  • 2 små fänkål
  • 1 msk ättika
  • 2 msk strösocker
  • 1 msk vatten

Garnering

  • parmesanost, riven
  • 0,5 citron, skal

Gör så här

Chorizo

  1. Ta bort skinnet och dela korven i mindre bitar. Stek i stekpanna tills den nästan är klar och allt fett har släppt. Stek med salvian mot slutet. Skiva löken och lägg i med tomaterna. Låt puttra 2-3 minuter. Smaka av med salt och peppar innan servering.

Gnocchi

  1. Koka enligt anvisningarna på förpackningen och blanda upp med chorizon i stekpannan innan servering.

Fänkål

  1. Skiva fänkål tunt. Blanda övriga ingredienser i en bunke med visp, så det löser sig. Marinera fänkålen i ättiksdressing ett par minuter innan servering.
  2. Servera rätten med lite riven parmesan och citronskal på toppen.