Saffranscupcakes med apelsinfrosting

Saffranscupcakes med apelsinfrosting
Foto: TV4
Roy Fares 2016
Roy Fares 2016

Saffranscupcakes med apelsinfrosting

93

9 steg att laga

13 ingredienser

Ljuvliga saffransmuffins toppade med apelsinfrosting. Ett riktigt juligt bakverk som gör succé på fikabordet i december.

Ingredienser

portioner13 st

Muffins

  • 0,5 g saffran
  • 100 g mjölk [1 dl]
  • 180 g vetemjöl [3 dl]
  • 7 g bakpulver [1,5 tsk]
  • 3 g vaniljsocker [1 tsk]
  • 3 g salt [0,5 tsk]
  • 120 g osaltat smör, rumstempererat
  • 180 g strösocker [2 dl]
  • 110 g ägg, rumsvarma [2 st]

Frosting

  • 60 g osaltat smör, rumstempererat
  • 200 g färskost
  • 360 g florsocker [6 dl]
  • 1 apelsin

Gör så här

  1. Muffins
    Värm upp mjölken tillsammans med saffran och ställ åt sidan.
  2. Sätt ugnen på 170 grader och lägg cupcakeformar i en cupcakeplåt.
  3. Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
  4. Vispa smör och strösocker och blanda sedan i ett ägg i taget.
  5. Blanda i dom torra ingredienserna och lite i taget av saffransmjölken. Blanda till en slät och fin smet.
  6. Fyll formarna till knappt tre fjärdedelar med smet och grädda mitt i ugnen i 16-18 minuter. Känn efter med sticka att muffinsen är genomgräddade. Låt svalna helt.
  7. Frosting
    Vispa samman smör och färskost i en bunke, skrapa rent sidorna mellan varven. Tillsätt lite i taget av florsockret och vispa till en fluffig och fin frosting.
  8. Riv i apelsinzest och blanda väl.
  9. När muffinsen är kalla, spritsa eller smeta ut frostingen på varje cupcake. Pudra lite florsocker över och servera.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
Kycklingfilé med vitkålsgratäng

Hälsosam nystart!

6 smarta tips för att hitta motivationen

Läs mer