Raspberry blondies

Raspberry blondies
Foto: TV4
Roy Fares KH2024
Roy Fares KH2024

Raspberry blondies

9 ingredienser

45 min

Somriga blondies med vit choklad och färska hallon. Seg och god kaka som du bara måste testa!

Se Roy Fares laga receptet

logo

Ingredienser

Håll skärmen tänd
bitar

blondies

  • 330 g vit bakchoklad
  • 160 g smör
  • 220 g vetemjöl [3,75 dl]
  • 10 g vaniljsocker [1 msk]
  • 7 g salt [1 tsk]
  • 165 g ägg, rumstempererade [3 st]
  • 90 g strösocker [1 dl]
  • 70 g vita chokladknappar (eller grovhackad choklad)
  • 30 färska hallon

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Sätt ugnen på 165 grader varmluft. Smörj en fyrkantig form, 30 x 21 cm, med smör på kanterna och täck
  2. botten med bakplåtspapper.
  3. Hacka chokladen och smält den och smöret i ett vattenbad eller försiktigt i mikron. Blanda vetemjöl, vaniljsocker och salt i en bunke.
  4. Vispa upp äggen fluffigt och vispa ner sockret. Rör ner den choklad- och smörblandningen. Tillsätt de torra ingredienserna och blanda noga.
  5. Fördela smeten jämnt i formen, strö över knappar av vit choklad och hallonen. Grädda mitt i ugnen i 25 minuter. Kakan ska endast få lite lätt färg. Låt svalna helt och skär sedan i bitar.