Hasselnötskaka med nutella

Hasselnötskaka med nutella
Foto: TV4
Roy Fares KH2024
Roy Fares KH2024

Hasselnötskaka med nutella

13 ingredienser

1 h

Roy Fares chokladpaj med hasselnötsfyllnig toppas med nutella och rostade hasselnötter. Behöver vi säga hur svår den är att motstå?

Se Roy Fares laga receptet

logo

Ingredienser

Håll skärmen tänd
10 - 12 bitar

Chokladpajskal

  • 125 g smör
  • 120 g florsocker [2 dl]
  • 55 g ägg [1 st]
  • 25 g kakao [0,5 dl]
  • 240 g vetemjöl [4 dl]

Hasselnötsfyllning

  • 170 g hasselnötsmjöl
  • 120 g florsocker [2 dl]
  • 120 g smör, rumstempererat
  • 110 g ägg [2 st]
  • 30 g äggula [2 st]
  • 30 g vetemjöl [0,5 dl]

Topping

  • nutella
  • hasselnötter, rostade och grovhackade

Gör så här

Håll skärmen tänd

Chokladpajskal

  1. Arbeta samman alla ingredienser till en deg, plasta och låt vila i kylen 20 minuter.
  2. Kavla ut degen 3 mm tjock på ett mjölat bord och fodra en pajform med löstagbar 24 cm i diameter ända upp på kanterna. Skär av överflödig deg.

Hasselnötsfyllning

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Blanda hasselnötsmjöl, florsocker och smör i en bunke, tillsätt ett ägg i taget och avsluta med äggulorna. Sist har du i vetemjöl och blandar till en slät smet.
  3. Fyll formen med massan och fördela den jämnt.
  4. Grädda i 180 grader, 25–30 minuter. Ta ut och låt svalna. Stryk på ett tunt lager nutella och strö över rostade hasselnötter.