• Meny
  • Sök
  • Kontomeny

Den optimala kladdkakan

207 röster
30 min
8 bitar
Den optimala kladdkakan

Detta är enligt Roy Fares världens bästa kladdkaka. Perfekt kladdighet och fylld med jordnötter och marshmallows.

30 min
8 bitar
8 portioner

Du behöver

  • 120 g smör
  • 210 g strösocker [2,5 dl]
  • 110 g ägg, rumstempererade [2 st]
  • 4 g vaniljsocker [1 tsk]
  • 30 g kakao [0,75 dl]
  • 60 g vetemjöl [1 dl]
  • 3 g salt [0,5 tsk]
  • 25 g salta jordnötter [0,5 dl]
  • 25 g minimarshmallows [1 dl]

Servering

  • 300 g grädde, lättvispad [3 dl]

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla en rund springform och lägg bakplåtspapper i botten.
  2. Smält smöret i en kastrull. Blanda i strösocker, ägg och vaniljsocker. Blanda i kakao, vetemjöl och salt och sist vänder du i jordnötter och marshmallows.
  3. Häll i smeten i din bakform och grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 20 minuter. Överbaka inte, då blir din kladdkaka torr, Tänk på att den fortsätter bakas efter att man tagit ut den.
20 augusti 2014