Cupcakes med dulce de leche

148 röster
12

Cupcakes extra allt. Chokladmuffins fyllda med dulce de leche och toppad med frosting gjord på choklad och dulce de leche. Himmelskt goda!

Visa mer
12

Du behöver

Cupcakes

  • 100 g vetemjöl, (1,75 dl)
  • 150 g strösocker, (1,75 dl)
  • 30 g kakao, (0,75 dl)
  • 7 g bakpulver, (1,5 tsk)
  • 4 g maizena majsstärkelse, (1 tsk)
  • 3 g salt, (0,5 tsk)
  • 10 g vaniljsocker, (1 msk)
  • 55 g ägg, (1)
  • 75 g mjölk, 3 %, (0,75 dl)
  • 45 g vegetabilisk olja, (0,5 dl)
  • 50 g varmt kaffe eller kokande vatten, (0,5 dl)

Dulce de leche-frosting

  • 100 g choklad, 70 %
  • 300 g osaltat smör, rumstempererat
  • 150 g florsocker, (2,5 dl)
  • 10 g vaniljsocker, (1 msk)
  • 2 g salt, (0,25 tsk)
  • 100 g dulce de leche, (1 dl)

Fyllning

  • dulce de leche

Dekoration

  • ev strössel

Gör så här

  1. Cupcakes
    Sätt ugnen på 170 grader.
  2. Sikta ner de torra ingredienserna i en bunke. Vispa samman ägg, mjölk och olja lite lätt i en annan bunke. Vänd ner de torra ingredienserna med en slickepott.
  3. Tillsätt lite i taget av kaffet och blanda tills det blir en tunn och slät smet.
  4. Lägg cupcakeformar i en muffinsplåt eller använd dubbla formar på en vanlig plåt. Fyll formarna till knappt tre fjärdedelar med smet och grädda mitt i ugnen i 16–17 minuter. Känn efter med sticka att muffinsen är genomgräddade. Låt svalna helt.
  5. Dulce de leche-frosting
    Hacka chokladen och smält försiktigt i ett vattenbad eller i mikron. Låt svalna till ljummen temperatur.
  6. Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och salt fluffigt i en bunke. Tillsätt dulce de leche samt choklad och vispa ordentligt. Om frostingen känns för lös kan den stå i kylen i 10 minuter och stelna till lite.
  7. Gröp ur ett litet hål i varje cupcake. Fyll hålet med dulce de leche och spritsa frosting på varje cupcake och strö eventuellt över strössel.
19 november 2014
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept