• Meny
  • Sök
  • Kontomeny

Cupcakes med dulce de leche

183 röster
12
Cupcakes med dulce de leche
12

Du behöver

Cupcakes

  • 100 g vetemjöl [1,75 dl]
  • 150 g strösocker [1,75 dl]
  • 30 g kakao [0,75 dl]
  • 7 g bakpulver [1,5 tsk]
  • 4 g majsstärkelse [1 tsk]
  • 3 g salt [0,5 tsk]
  • 10 g vaniljsocker [1 msk]
  • 55 g ägg [1 st]
  • 75 g standardmjölk [0,75 dl]
  • 45 g olja [0,5 dl]
  • 50 g varmt kaffe (eller kokande vatten) [0,5 dl]

Dulce de leche-frosting

  • 100 g mörk choklad 70 %
  • 300 g osaltat smör, rumstempererat
  • 150 g florsocker [2,5 dl]
  • 10 g vaniljsocker [1 msk]
  • 2 g salt [0,25 tsk]
  • 100 g karamelliserad mjölk [1 dl]

Fyllning

  • karamelliserad mjölk

Dekoration

  • ev strössel

Gör så här

  1. Cupcakes
    Sätt ugnen på 170 grader.
  2. Sikta ner de torra ingredienserna i en bunke. Vispa samman ägg, mjölk och olja lite lätt i en annan bunke. Vänd ner de torra ingredienserna med en slickepott.
  3. Tillsätt lite i taget av kaffet och blanda tills det blir en tunn och slät smet.
  4. Lägg cupcakeformar i en muffinsplåt eller använd dubbla formar på en vanlig plåt. Fyll formarna till knappt tre fjärdedelar med smet och grädda mitt i ugnen i 16–17 minuter. Känn efter med sticka att muffinsen är genomgräddade. Låt svalna helt.
  5. Dulce de leche-frosting
    Hacka chokladen och smält försiktigt i ett vattenbad eller i mikron. Låt svalna till ljummen temperatur.
  6. Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och salt fluffigt i en bunke. Tillsätt dulce de leche samt choklad och vispa ordentligt. Om frostingen känns för lös kan den stå i kylen i 10 minuter och stelna till lite.
  7. Gröp ur ett litet hål i varje cupcake. Fyll hålet med dulce de leche och spritsa frosting på varje cupcake och strö eventuellt över strössel.
19 november 2014