Vit chokladkräm med bär

4 röster
20 min + kylning
4

En härlig kaneldoftande vit chokladkräm som serveras med färska bär.

Se fler recept från

Mitt kök


Visa mer
20 min + kylning
4
4 portioner

Du behöver

  • 3 äggulor
  • 1,5 dl grädde
  • 1,5 dl mjölk
  • 300 g vit choklad
  • 1 kanelstång
  • 4 dl blandade bär

Gör så här

  1. Hacka vit choklad i mindre bitar.
  2. Lägg i en kastrull tillsammans med äggulorna och tillsätt kanel, grädde och mjölk. 
  3. Värm krämen på svag värme och under omrörning tills den börjar sjuda. Var aktsam med värmen, det finns en risk att krämen spricker.
  4. Sila krämen genom en finmaskig sil och ställ den i kylen ca 2 timmar. Krämen ska stelna och
    bli kall.
  5. Servera chokladkrämen med blandade bär, i detta fall hallon, björnbär och blåbär.
17 oktober 2012

Fler goda recept