Stekt gnocchi med fläskfärs

24 röster
20 m
4

Enkel vardagsrätt med gnocchi, fläskfärs, morot, rosmarin och parmesan.

Visa mer
20 m
4

Du behöver

  • 400 g gnocchi
  • 500 g fläskfärs
  • 1 stor gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 morot
  • 2 stjälkar bladselleri
  • 0,5 kruka rosmarin
  • 1 påse rucola
  • salt och svartpeppar
  • riven parmesan eller grana padano

Gör så här

  1. Hacka lök och vitlök. Skala moroten och hacka den samt sellerin fint. Strimla plockad rosmarin.
  2. Koka gnocchin i 2-3 minuter i saltat vatten tills de flyter upp till ytan. Häll av vattnet och sväng runt dem med lite olivolja.
  3. Hetta upp en stor stekpanna med olivolja och bryn färsen. Tillsätt lök, vitlök, morot och selleri och fortsätt fräsa tills löken är mjuk.
  4. Rör ner rosmarin och låt fräsa med en kort stund och smaka av med salt och svartpeppar. Vänd ner ruccola och servera med parmesan på toppen.
20 april 2015
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept