Sallad på flankstek med dijondressing

39 röster
15 min
4
Sallad på flankstek med dijondressing
Foto: TV4
15 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 600 g flankstek
  • 1 l plockad sallad
  • 100 g färska champinjoner, skivade
  • 2 tomater, i klyftor
  • 10 cm gurka, i tärningar
  • 2 avokador, i grova bitar
  • 100 g sockerärtor, tunt strimlade
  • 3 msk dijonsenap
  • 3 msk vitvinsvinäger
  • 2 dl olivolja
  • 2 msk vatten
  • salt
  • peppar
  • smör, att steka i
  • timjankvist till stekning

Gör så här

  1. Krydda köttet med salt och peppar, stek sedan köttet i smör på medelhög värme tillsammans med en timjakvist cirka 3 minuter på varje sida.
  2. Låt köttet vila 5 minuter på skärbräda innan du skivar den tunt och lägger ovanpå salladen.
  3. Blanda samman dijonsenap, vinäger, vatten och olja till en dressing, smaka av med salt och peppar.
  4. Blanda upp dressingen med grönsakerna och smaka av med salt, lägg upp på fat och toppa med köttet.
1 oktober 2012