Sallad på flankstek med dijondressing

21 röster
15 min
4

Fräsh sommarsallad med stekt flankstek och enkel dressing med dijonsenap.

Se fler recept från

Mitt kök


Visa mer
15 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 600 g flankstek
  • 1 l plockad sallad
  • 100 g skivade färska champinjoner
  • 2 tomater, i klyftor
  • 10 cm gurka i tärningar
  • 2 avokado i grova bitar
  • 100 g sockerärtor, tunt strimlade
  • 3 msk dijonsenap
  • 3 msk vitvinsvinäger
  • 2 dl olivolja
  • 2 msk vatten
  • salt och peppar
  • smör att steka i
  • timjankvist till stekning

Gör så här

  1. Krydda köttet med salt och peppar, stek sedan köttet i smör på medelhög värme tillsammans med en timjakvist cirka 3 minuter på varje sida.
  2. Låt köttet vila 5 minuter på skärbräda innan du skivar den tunt och lägger ovanpå salladen.
  3. Blanda samman dijonsenap, vinäger, vatten och olja till en dressing, smaka av med salt och peppar.
  4. Blanda upp dressingen med grönsakerna och smaka av med salt, lägg upp på fat och toppa med köttet.
1 oktober 2012

Fler goda recept