Panzanella

Panzanella - toskansk brödsallad
Foto: Tv4
Lisa Lemke 2016Tommy Myllymäki 2016
Lisa Lemke 2016Tommy Myllymäki 2016

Panzanella

16

13 ingredienser

Panzanella är en toscansk sallad med rivet bröd, tomater, oliver och basilika. Perfekt att laga när du har dagsgammalt bröd hemma!

Ingredienser

portioner4
  • 400 g dagsgammalt surdegsbröd i bitar
  • 4 tomater
  • 4 cm gurka
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 1 rödlök
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1 dl olivolja
  • 2 dl plockade blad av basilika och persilja
  • 2 tsk kapris
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Börja med att rosta båda paprikan i ugnen: dela och skär bort kärnorna. Skär i 1,5 centimeter stora strimlor. Ringla lite olivolja över och baka i ugnen på 225 grader i ca 10 minuter.
  2. Skär resten av grönsakerna, tomaterna och gurkan i kuber och strimla löken tunt. Lägg sedan i en stor salladsskål.
  3. Salta och peppra grönsakerna i skålen.
  4. Riv vitlöksklyftan över salladen, tillsätt kapris och rödvinsvinäger efter smak, ca 2 msk.
  5. Blanda runt och tillsätt olivoljan.
  6. Skär eller riv brödet i bitar och blanda ner.
  7. Avsluta med plockade färska örter och paprikan från ugnen. Skala paprikan om du vill innan den går i salladen.