Mazarintårta

koket.se
Mazarintårta
Foto: TV4
Lisa Lemke 2016Tommy Myllymäki 2016
Lisa Lemke 2016Tommy Myllymäki 2016

Mazarintårta

11 ingredienser

Mitt köks recept på mazarintårta. Gör en stor tårta istället för små mazariner!

I videoklippet ovan
Se Lisa och Tommy baka mazarintårta
Se fler recept från

Mitt kök

Se Lisa Lemke laga receptet

koket.se
logo

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 7 dl vetemjöl
  • 1 dl strösocker
  • 1 ägg
  • 1 tsk vaniljsocker

Fyllning

  • 400 g mandelmassa
  • 200 g smör
  • 5 ägg

glasyr

  • 200 g florsocker
  • 1 msk citron, saft
  • 0,25 dl vatten

Gör så här

Deg

  1. Blanda smör och ägg i en bunke. Tillsätt vetemjöl, socker och vaniljsocker.
  2. Blanda noggrant till en fin deg. Tryck ut degen i en springform.

Fyllning

  1. Riv mandelmassan grovt, blanda i smöret och äggen, ett ägg i taget, under omrörning.
  2. Häll fyllningen i springformen och grädda i ugnen på 150 grader i cirka 30 minuter.
  3. Ta ut kakan ur ugnen och låt svalan ordentligt.

Glasyr

  1. Blanda florsocker, citronsaft och vatten. Lite vatten i taget tills glasyren fått en bra konsistens.
  2. Stryk ut glasyren på mazarinkakan och låt svalna.