Frittata med spenat, lök och skinka

POPULÄRT
Frittata med spenat, lök och skinka
Lisa Lemke 2016
Lisa Lemke 2016

Frittata med spenat, lök och skinka

14

13 ingredienser

30 min

Enkel omelett med pasta, rökt skinka och spenat. Perfekt vardagsmiddag som går hem hos hela familjen.

Ingredienser

portioner4
  • 3 dl kokt pasta (kan i stort sett vara vilken pasta som helst)
  • olivolja
  • 1 gul lök (stor)
  • 200 g fryst bladspenat
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 peperoncini
  • 200 g rökt skinka, tärnad
  • 2 dl lagrad ost, grovriven med bra smältegenskap
  • 8 ägg
  • 1 dl standardmjölk
  • 1 dl grädde
  • salt
  • svartpeppar, nymalen

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader, gärna grillfunktion.
  2. Strimla lök och hacka vitlöken fint. Hetta upp en stekpanna som är helt i gjutjärn (så att den tål att sättas in i ugn). Täck botten med rikligt med olivolja och stek lök och peperoncino och stek tills löken är mjuk. Lägg i bladspenat och stek tills vätskan kokat bort. Tillsätt vitlök, pasta och skinka och låt fräsa med ett par minuter. Krydda med salt och peppar.
  3. Knäck äggen i en skål och rör om med en gaffel så de slås sönder. Tillsätt mjölk och grädde samt salt och peppar och vispa samman slarvigt.
  4. Häll äggsmeten över fräset, rör om försiktigt och grädda frittatan på svag värme utan omrörning tills äggblandningen precis sätter sig, det tar ca 10-12 minuter. (Beroende på hur stor stekpanna du har.)
  5. Fördela den rivna osten över frittatan och sätt in i mitten av ugnen. Grädda i ca 10-15 minuter eller till dess att ytan fått en fin, gyllene färg. Servera genast med en fräsch grönsallad, gärna med lite örter i.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
Elon Nordanro före efter

Snabbrenovera köket

Före & efter! Piffa gamla köket med enkla tips och trix!

Läs mer