Fläskfilépasta med gorgonzolasås

Fläskfilépasta med gorgonzolasås
Foto: Tv4
Lisa Lemke 2016Tommy Myllymäki 2016
Lisa Lemke 2016Tommy Myllymäki 2016

Fläskfilépasta med gorgonzolasås

240

6 steg att laga

10 ingredienser

ca 20 min

God och snabblagad fläskfilépasta. Fläskfilé passar bra ihop med gorgonzola, päron och hackade valnötter i krämig pastasås.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 400 g fläskfilé
  • 1 gul lök
  • 1 päron
  • 6 dl pasta penne (eller liknande rörpasta)
  • svartpeppar
  • salt
  • 3 dl grädde
  • 100 g gorgonzolaost
  • 1 dl valnötter, skalade
  • olja, att steka i

Gör så här

  1. Börja med att strimla ner fläskfilén i centimetertjocka skivor.
  2. Hacka sedan löken fint och skär ner päronet i centimeterstora bitar.
  3. Börja koka pastan i välsaltat vatten.
  4. Stek köttet i pannan, salta och peppra.
  5. Tillsätt löken och päronen. När de mjuknat så tillsätt grädden och sänk värmen på stekpannan. Låt grädden koka ihop i några minuter.
  6. Bryt ner gorgonzolan i mindre bitar och blanda ner. Häll av vattnet från pastan och blanda ner den i såsen, sväng runt och toppa med hackade valnötter.