Vitkålspasta

Vitkålspasta
Foto: TV4
Karin AnderssonTommy Myllymäki 2016
Karin AnderssonTommy Myllymäki 2016

Vitkålspasta

8 ingredienser

25 min

Tunt strimlad, smörstekt vitkål som serveras med basilikakräm och rökt bog.

Ingredienser

portioner

Vitkålspasta

  • 0,5 vitkål
  • 2 gula lökar, tunt klyftade
  • 1 förp salladsärtor, skurna på mitten (eller sockerärtor)

Basilikakräm

  • 1 klyfta vitlök, skalad
  • 1 kruka basilika
  • 0,5 dl sötmandel, hackad

Till servering

  • rökt bog, skivad
  • ost, riven

Gör så här

Basilikakräm

  1. Mortla vitlöken tillsammans med basilika blad i en mortel.
  2. Tillsätt hackad mandel, riven ost och rapsoljan. Blanda och smaksätt med salt.

Vitkålspasta

  1. Strimla vitkålen tunt. Fräs tillsammans med lökklyftorna så att det mjuknar.
  2. Tillsätt sugarsnaps, salt och svartpeppar.
  3. Rör ner basilikakrämen, blanda runt och lägg upp på tallrik.
  4. Toppa med rökt bog, lite riven ost och svartpeppar.