• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Sallad med stekt aubergine

Sallad med stekt aubergine
Karin Andersson
Karin Andersson

Sallad med stekt aubergine

6 steg att laga

14 ingredienser

30 min

Stekt aubergine med kikärtsdipp och sesamdressing. En god och snabblagad vegetarisk rätt

Ingredienser

4 portioner
  • 1 aubergine
  • 1,5 klyfta vitlök
  • 1 tsk hel spiskummin
  • 1 dl olivolja
  • 3 peperoncino, pepparfrukter
  • 250 g rucolasallad
  • 1 dl färska myntablad
  • 1 dl färska korianderblad
  • sesamfrön
  • 1 förp kikärtor, färdigkokta
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 dl matyoghurt
  • 0,5 limefrukt, rivet skal och saft
  • 1 tsk sesamolja

Gör så här

  1. Stek auberginen mjuk tillsammans med vitlök och peperoncino samt spiskummin.
  2. Blanda samman en dressing av yoghurt, crème fraiche, sesamolja, vitlök, och limeskal och -saft.
  3. Smaka av med salt.
  4. Blanda kikärtorna med dressingen.
  5. Lägg upp rucola i botten på ett fat, toppa med kikärtsröra och aubergine.
  6. Avsluta genom att strö över färsk mynta och koriander. Rosta sesamfrön försiktigt i en torr stekpanna och strössla över.