Fiskbullar med sommargrönsaker

koket.se
Fiskbullar med sommargrönsaker
Foto: TV4
Karin AnderssonTommy Myllymäki 2016
Karin AnderssonTommy Myllymäki 2016

Fiskbullar med sommargrönsaker

15 ingredienser

30 min

Fiskbullar med sommargrönsaker och potatismos.

Se Karin Andersson laga receptet

logo

Ingredienser

  • 2 fiskbullar, i buljong
  • 400 g potatis, skalad
  • ca 2,5 dl mjölk
  • 50 g smör
  • 4 msk kaviar, på tub
  • 1 knippe gräslök, finskuren
  • 1 knippe knipplök, klyftad
  • 1 knippe blastmorot, skrapad och skuren i större bitar
  • 1 ask sockerärtor

Sås

  • 2 msk smör
  • 3 msk vetemjöl
  • buljongen från fiskbullarna
  • 1,5 dl mjölk
  • vitvinsvinäger, att smaksätta med
  • salt, att smaksätta med

Gör så här

  1. Koka mos på potatisen och vispa ihop det med varm mjölk och smör.
  2. Smaksätt med kaviar.
  3. Smält smör till såsen i en kastrull och fräs mjölet under omrörning tills det blir en slät massa.
  4. Tillsätt buljongen från fiskbullarna samt mjölken, vispa slätt och åt koka några minuter.
  5. Smaksätt såsen med salt och lite vinäger.
  6. Koka morötterna och sommarlöken mjuka i såsen och tillsätt sockerärtor mot slutet.
  7. Värm fiskbullarna i såsen och servera med potatis-/kaviarmoset till.