Fiskbullar med sommargrönsaker

4 röster
30 min

Fiskbullar med sommargrönsaker och potatismos.

Visa mer
30 min

Du behöver

  • 2 fiskbullar i buljong
  • 400 g potatis, skalad
  • ca 2,5 dl mjölk
  • 50 g smör
  • 4 msk kaviar på tub
  • 1 knippe gräslök, finskuren
  • 1 knippe sommarlök, klyftad
  • 1 knippe blastmorot, skrapad och skuren i större bitar
  • 1 ask sockerärtor

Sås

  • 2 msk smör
  • 3 msk vetemjöl
  • Buljongen från fiskbullarna
  • 1,5 dl mjölk
  • Vitvinsvinäger att smaksätta med
  • Salt att smaksätta med

Gör så här

  1. Koka mos på potatisen och vispa ihop det med varm mjölk och smör.
  2. Smaksätt med kaviar.
  3. Smält smör till såsen i en kastrull och fräs mjölet under omrörning tills det blir en slät massa.
  4. Tillsätt buljongen från fiskbullarna samt mjölken, vispa slätt och åt koka några minuter.
  5. Smaksätt såsen med salt och lite vinäger.
  6. Koka morötterna och sommarlöken mjuka i såsen och tillsätt sockerärtor mot slutet.
  7. Värm fiskbullarna i såsen och servera med potatis-/kaviarmoset till.
21 augusti 2012
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept