Ångkokta grönsaker med varmrökt lax
Ångkokta grönsaker med varmrökt lax
11 ingredienser
20 min
Ångkokta grönsaker med varmrökt lax och pepparrotsdip.
Se Karin Andersson laga receptet


Ingredienser
- 1 ask sockerärtor
- 1 knippe morötter, skrapade och klyftade
- 1 knippe grön sparris, delade på mitten
- 1 knippe rädisor, halverade
- smör
- vatten
- salt
- 0,25 färsk pepparrot, skalad och fint riven
- 1 förp crème fraîche
- 0,5 citron, saft och cest
- varmrökt lax
Gör så här
- Fyll botten av en stor kastrull med vatten.
- Sätt i ett durkslag, fyll det med grönsakerna, salta och ångkoka dem under lock i några minuter. De ska fortfarande vara krispiga.
- Blanda crème fraiche med riven pepparrot och smaksätt med salt, citronsaft och cest.
- Lägg upp grönsakerna på ett fat, bryt den varmrökta laxen i bitar och fördela dem över grönsakerna.
- Klicka ut pepparrotsdipen och servera.