Vegetariska köttbullar

274 röster
40 min
4
Vegetariska köttbullar
Foto: TV4

Lakto-ovo-vegetariska köttbullar med ost, solroskärnor och ägg. Passar perfekt som ett vegetariskt alternativ på julbordet.

Visa mer
40 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 2 dl solrosfrön
  • 2 dl ströbröd
  • 2 dl mellanlagrad ost, riven
  • 1 gul lök, riven
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 4 ägg
  • 1 krm malen kryddpeppar
  • salt
  • svartpeppar, nymalen
  • 1 msk koncentrerad grönsaksfond
  • 0,5 msk soja
  • smör, till stekning
  • neutral rapsolja, till stekning
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Rosta solroskärnorna i torr medelvarm panna i 5 minuter. Låt svalna något och lägg sedan i en mixer. Kör till en smulig massa. Tillsätt ströbröd, ost, lök, vitlök och ägg. Tillsätt grönsaksfond och soja. Smaka av med kryddpeppar, salt och svartpeppar.
  2. Låt svälla i 10-15 minuter.
  3. Forma till små bollar och stek dem sedan i smör och olja så de får fin yta runtom. Servera!

Laddar fler recept...